Prin prisma experientei pe care care am acumulat-o pot spune sunt absolvent de Drept si manager sportiv la Top Star Constanta. Altfel, un om normal, cu multa pasiune pentru spinning. Un om caruia ii place sa respecte reguli. Am acceptat functia de Presedinte al Consiliului Director al ALRS la propunerea cluburilor membre ale Ligii.
In mare, nu prea multe fata de anul trecut. Mici modificari la regulamentul de desfasurare a competitiei, regulament ce va fi publicat in maximum doua luni. Singura modificare majora, votata in Adunarea Generala, va fi interzicerea convorbirilor telefonice in timpul desfasurarii concursului. Modul cum se va face acest lucru se va stabili ulterior si va fi mentionat in regulament. Desigur vor exista exceptii pentru situatii de forta majora. Totodata se lucreaza la imbunatatirea sectiunii a doua din regulament, cea a camerelor de filmat. Urmarim doua principii: eliminarea oricaror suspiciuni asupra corectitudinii concurentilor dar si fluidizarea pescuitului efectiv, in timpul manselor. Speram sa iasa o varianta echilibrata.
VIDEO
Care sunt principalele obiective ALRS pentru anul 2019?
Continuitate, dezvoltare, atragere de noi pescari pasionati in fenomen. Continuarea relatiilor cu partenerii LRS si/sau atragerea de parteneri noi. Mai mult decat atat reprezentarea (in limitele atributiilor legale) a intereselor pescarilor recreativi sportivi de rapitori din intreaga tara. In acest sens ALRS, alaturi de alte entitati, este semnatara unei petitii prin care se incearca declararea lacurilor Isac si Uzlina ca piste oficiale pentru competitiile de pescuitul la rapitori cu naluci artificiale in sistem C&R. Consideram ca acest lucru odata realizat, poate fi baza organizarii unui Campionat Mondial de profil, pe aceste piste. Cred ca ne-o dorim cu totii. Nu in ultimul rand, CM din Africa de Sud din februarie 2019. Avand in vedere locatia de desfasurare si speciile tinta, in mare parte necunoscute noua, acest campionat va fi o mare provocare.
S-a decis calendarul competitional? Care sunt pistele de concurs si speciile vizate?
Da. Adunarea Genereala a decis, prin vot, in urma propunerilor existente, aceleasi piste ca anul trecut. Datele de desfasurare, in acest moment, au caracter informativ, si mai pot suferi mici modificari.
Etapa 1-Valea Argovei, specii vizate salau-biban, 11-12 mai 2019
Etapa 2-Delta Dunarii, specii vizate stiuca-biban, in luna iunie 2019, primul ori al doilea weekend dupa prohibitie
Etapa 3- Bicaz, specii vizate clean-biban, 12-14 iulie 2019
Etapa 4-Snagov, specii vizate stiuca-biban, 11-12 octombrie 2019
Etapa 5-Delta Dunarii, specii vizate stiuca-biban, 30 octombrie-2 noiembrie 2019
Exista si o propunere pentru Cupa Ligii, pe Sarulesti 12-14 aprilie, specie vizata salau, dar mai sunt cateva elemente de pus la punct. Speram sa se finalizaze cu bine.
De ce sa vina pescarii la competitiile organizate de ALRS?
Aici ar fi multe de spus. Eu in ultimii doi ani nu am lipsit la nici o etapa, va spun cu cea mai mare sinceritate ca ceea ce am invatat in 2 ani de competitii nu am invatat in 20 ani de pescuit strict recreativ. Evoluezi mult mai repede ca pescar. Atmosfera in general este una foarte frumoasa; este foarte interesant sa socializezi cu oameni atat de diferiti dar legati de aceeasi pasiune; spiritul de competitie, satisfactia unui rezultat bun dupa o strategie mult-gandita.
Mai multe detalii in curand pe: www.lrs.ro