Incepand de astazi noul numar al revistei Pescuitul Pentru Toti editia “Scule si accesorii” ofera tuturor cititorilor cupoane valorice in valoare de 500 lei. Cupoanele sunt oferite de Hidroturism (reduceri la cazare in Delta Dunarii la Egreta Resort si Delta Marine, Givadi (reduceri in magazinul Powerfishing la mulinetele Tica si lansetele Rapture si nu in ultimul rand, daca v-ati plictisit de rapitori si treceti in baricada crapilor, WLC si CPK va ofera reduceri substantiale la boiliesuri.
Pana ajungeti sa cumparati revista de la centrele Inmedio sau direct de la sediul revistei PPT (telefon 0736456008) va oferim un scurt rezumat al sectiunii de spinning:
Cristi Albu - Steez, mulineta cu brizbiz
înseamnă „
Într-un dicționar urban, neoficial, Steez vine de la „style with ease” și stil cu ușurință”. Probabil că inginerii de la Daiwa tocmai la asta s-au gândit atunci când au dezvoltat întreaga gamă de top de lansete și mulinete Steez, și anume să poți pescui lejer, fin, cu precizie.
Steez SV este cu siguranță cea mai performantă mulinetă de baitcasting de la Daiwa aflată pe piață la ora actuală. Construită din magneziu, cu plăcuțele laterale și steaua de la frâna de luptă din Zaion (material revoluționar compozit, cu greutate redusă și rezistență ridicată), mulineta are o greutate de 180 grame, extrem de mică în comparație cu altele din gama ei.
Valentin Manus - Bijuteriile RETRO – cum se faceau candva mulinetele
Ce poate fi mai frumos decat pasiunea pentru pescuit? Sa poti combina pasiunea pentru pescuit cu cea pentru scule retro. Asa am adunat mai bine de 100 de mulinete vechi, majoritatea speciale si rare, care, pe de-o parte, mi-au facut o vitrina neincapatoare, dar pe cealalta parte m-au facut sa vad altfel pescuitul.
Ovidiu Ursachi – Poti sa iti alegi lanseta de Dunare fara marketing!
Nelinistea este tot acolo... Nu a inceput nici ieri, nici azi, ci demult, demult de tot. Iar in noianul de ganduri si intrebari despre sensul si rostul lucrurilor, ceva se evidentiaza, sau mai bine spus, e in afara oricarui dubiu: competitia. Iar azi competitia a ajuns la un alt nivel. Toate stirile si informatiile, par sa ne priveasca, sa fie facute sau spuse pentru urechile si ochii nostri. Iar pescuitul nu face exceptie. A prins Ion un salau de 3,2sute? Ei, care Ion? Un Ion "imaginar, care traieste in padure". Imediat se afla, facebook, whatsApp, informatiile curg. A prins, a prins..dar UNDE? Asta nu a zis Ion... dar "Las'ca aflam noi! Aflam noi!"
Andy Arif – Cum sa consumi mai putine gume!
In pescuitul cu jiguri clasice rata de distrugere a gumelor este destul de mare, indiferent cat de bun este materialul din care sunt realizate. Cu totii am avut un plic de gume la care am tinut ca la ochii din cap pentru ca prindeau bine si nu se mai gaseau pe piata. In articolul de fata va ofer cateva ponturi pentru a va prelungi viata nalucilor.
Malin Musatescu - EXPO FISHING & HUNTING – MY BEST OF SHOW
Chiar dacă mai tot timpul am fost prins cu activitățile de la piscină, să nu credeți că am rezistat să nu dau cu ochiul prin standuri. Sunt pescar și imaginația mi se aprinde când văd atâtea și atâtea năluci, mulinete, fire și lansete sub același acoperiș. În cele ce urmează nu vreau să fac un top al produselor din acest târg de pescuit, intenția mea nu este una comercială, așadar iată ce aș fi cumpărat eu de aici pentru a-mi completa echipamentul de pescuit la răpitori pentru noul sezon.
Gabriel Mihalyfalvi ULK - Roşu şi negru
De ce „Roşu şi Negru”? Poate pentru că pescarul care tocmai a lansat oscilanta la marginea stufului, plutind într-o lotcă lipoveană cu miros de smoală, ţinea în mână ceva ce era cel puţin la fel de cunoscut printre pescarii acelor vremuri ca şi piesa „Pseudofabula” formaţiei „Roşu şi Negru”, chiar şi avea acelaşi culori. Da, pescuia cu o Germina made in GDR, fredonând sub mustaţa îngălbenită de fumul de Carpaţi,la unison cu Sokol-ul cu toc de piele din care se prelingea în surdină o melodie veselă:„Într-o nu ştiu care seară, într-o nu ştiu care vară, într-un nu ştiu care...”.
Bogdan Doncea Cox – Nalucile mele de avat
Avatul, probabil cel mai imprevizibil pește răpitor din apele noastre. Peştele care te poate duce de la agonie la extaz prin modul său de hrănire. Există condiţii când atacă aproape orice nălucă, dar şi momente de hrănire frenetice, când refuză orice nălucă. Am adunat, în 15 ani de când pescuiesc la avat, peste 400 de năluci din toate tipurile şi categoriile de năluci hard care în diverse momente au răspuns tabieturilor ciudate ale avaţilor.
Malin Musatescu - Secolul 19, începutul erei nălucilor
Pescuitul cu năluci începe în Anglia în ultima parte a secolului 18, cu mult după ce apăruseră primele muşte şi streamere. Pescarii de păstrăv şi somon de atunci foloseau monturi metalice, cu elice frontală, în care fixau diferiţi peşti-nadă ucişi în soluţie de formalină şi conservaţi apoi într-un amestec de apă şi zahăr. Incovenientul acestor peşti conservaţi era rezistenţa scăzută la lansare şi la atacul peştilor răpitori. Trebuie menţionat aici că monturile descrise evoluau numai dacă erau lansate şi recuperate.